Waar woont u na scheiding? Toedeling van de woning / een huis kopen / huren? Wij kunnen u voor scheiding duidelijkheid bieden. Een geruststellende gedachte! Klik hier voor meer informatie
Waar woont u na scheiding? Toedeling van de woning / een huis kopen / huren? Wij kunnen u voor scheiding duidelijkheid bieden. Een geruststellende gedachte! Klik hier voor meer informatie

Onze partners

SNS

Tijdens een scheiding moet u veel regelen, met verschillende instanties en adviseurs. Dat betekent een extra zorg in een toch al hectische periode. Dan is het fijn dat uw SNS adviseur en uw scheidingsexpert Eric van den Bergh deze zorg samen voor u uit handen kunnen nemen.


Als u hiervoor toestemming geeft, stemmen zij de adviezen tijdens het hele scheidingstraject met elkaar af. Uiteraard houden zij u hiervan op de hoogte. Hierdoor heeft u snel zekerheid, bijvoorbeeld over of u in uw huis kunt blijven wonen, of een nieuwe hypotheek kunt afsluiten.


Daarnaast worden de afspraken die u heeft gemaakt uitgebreid vastgelegd in het convenant. Dat convenant legt Eric voor aan uw SNS adviseur, die uw bankzaken hierdoor snel na de scheiding kan aanpassen. En eventueel een hypotheek kan aanvragen en u hierin verder kan adviseren. Snel financiële zekerheid is wel gewenst in deze vaak onzekere periode. Daarom staan uw SNS adviseur en Eric graag samen voor u klaar.


Florius

Als u gaat scheiden moet er veel geregeld worden en u zult veel vragen hebben. Voor veel van deze vragen heeft u verschillende adviseurs nodig. Dit geeft extra zorgen in een hectische en emotionele periode. Daarom werkt Scheidingsexpert samen met Florius en uw hypotheekadviseur om zo alle zaken rond een scheiding voor u te regelen.


Samen met uw hypotheekadviseur nemen wij veel zorgen uit handen. Als u hiervoor toestemming geeft, stemmen zij gedurende het gehele scheidingstraject de adviezen met elkaar af. Hierdoor wordt snel duidelijk of de afspraken die u met uw partner maakt, financieel haalbaar zijn. Bijvoorbeeld over uw hypotheek, maar ook over de overwaarde of eventuele restschuld.


Als wij u begeleiden bij uw echtscheiding kunt u uw Florius hypotheek gemakkelijk op uw naam óf op de naam van uw partner kan zetten. Dit kan dan al voordat u uw convenant heeft getekend. Dit heet ook wel ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid. Door onze financiële kennis en ervaring weten wij precies wat nodig is om de hypotheek op één naam te zetten.


Ook als u een andere woning gaat kopen en het past binnen uw financiele mogelijkheden, ontvangt u van Florius al een bindende offerte voordat het convenant bij ons getekend is. Zo heeft u snel zekerheid rondom uw hypotheek.


Afspraken die tussen u en uw partner zijn gemaakt, worden vastgelegd in het scheidingsconvenant. Komt u er zelf niet uit om tot goede afspraken te komen,  dan kan uw scheidingsexpert u daar ook bij helpen. Uw Scheidingsexpert is zowel Register Finacieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) als MfN mediator met een specialisatie in familiemediation.Van Bruggen Adviesgroep

Van Bruggen Adviesgroep is sinds 1973 actief als financieel dienstverlener. Persoonlijke aandacht, betrokkenheid, deskundigheid en duidelijkheid staan bij hen voorop. Onze scheidingsexperts werken nauw samen met de financieel adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep om scheidende klanten zoveel als mogelijk te ontzorgen in een toch al emotioneel en ingewikkeld traject.

Elke financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep voldoet aan strenge kwaliteitsnormen en is deskundig in zijn of haar vakgebied. Van Bruggen Adviesgroep wil zich onderscheiden door expertise, betrokkenheid, duidelijkheid en een persoonlijke aanpak. Of het hypotheek, verzekeringen, makelaardij, leningen of overige financiële vraagstukken betreft: voor hen staat u centraal. Dit betekent dat u snel bij hen terecht kunt en ze graag de tijd voor u nemen om u optimaal te adviseren en van dienst te zijn. Van Bruggen Adviesgroep weet zich continue aan te passen aan de veranderende klantbehoeften en is in staat aan diverse klantgroepen een uitstekende dienstverlening te bieden voor zowel de huidige als de toekomstige situatie van de klant.  Zo weet u precies waar u aan toe bent. Bovendien vergelijken zij vrijwel alle geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Het kennismakingsgesprek bieden zij u kosteloos aan.


Vereniging Eigen Huis

Als onafhankelijke vereniging helpen zij bijna 750.000 leden bij het kopen en het duurzaam en betaalbaar bewonen van hun huis. Zij zijn belangenbehartiger voor de huizenbezitter en woningmarktexpert. U kunt voor verschillende diensten bij hen terecht.


Vereniging Eigen Huis en Scheidingsexpert werken samen om u als huizenbezitter bij en na uw scheiding optimaal te kunnen ontzorgen en bedienen. Naast professionele begeleiding bij het uitvoeren van de afspraken over uw gezamenlijke woning na de scheiding, biedt onze samenwerking ook ander voordeel: zo is de aangifte inkomstenbelasting over het jaar van de scheiding vaak complex, zeker als u een gezamenlijke woning heeft.


De Nationale Notaris

Nationale Notaris is een landelijke keten van hooggekwalificeerde notariskantoren. Zij zijn een laagdrempelige organisatie die het verkrijgen van notariële producten en aanverwante diensten zo makkelijk mogelijk wil maken. Indien de gezamenlijke woning door één u beiden wordt overgenomen wordt dit officieel geregeld middels een akte van verdeling. Als u kiest om deze door de Nationale Notaris te laten verzorgen informeren wij hen, leveren wij uw gegevens aan en tevens de benodigde stukken die al in het dossier aanwezig zijn. Speciaal voor onze klanten rekenen zij een aangepast scherp tarief.

PostNL

PostNL biedt haar (gepensioneerde) werknemers de scheidingsbemiddeling van Scheidingsexpert aan. PostNL vindt het belangrijk dat hun (gepensioneerde) werknemers en hun (ex-)partners, onafhankelijk van elkaar, na de scheiding een financieel zelfstandige huishouding kunnen voeren. Mochten er financiële knelpunten of problemen zijn, dan kan de Scheidingsexpert (soms samen met de consultant van PV PostNL)  deze zoveel als mogelijk wegnemen. Daarnaast geeft PostNL haar werknemers een extra steuntje in de rug in de vorm van een gift als bijdrage in de kosten voor de hulp van Scheidingsexpert.

Kindbehartiger

De onzekerheid over de zorg voor de kinderen staat bij scheidende ouders altijd voorop. Zal het met het kind straks wel goed gaan? Kunnen we straks na de scheiding als exen wel samen door als ouders voor de kinderen? Deze zorg van ouders is logisch en terecht. Door goede begeleiding van de ouders en de kinderen tijdens de scheiding worden de negatieve gevolgen van een scheiding voor een kind geminimaliseerd. Om deze deskundige hulp bij scheiding aan ouders én kinderen te kunnen bieden, werken wij samen met de Beroepsorganisatie Kindbehartiger.


Een kindbehartiger is de vertrouwenspersoon voor ieder kind in een scheidingssituatie. Hij/zij biedt ondersteuning aan de ouders tijdens en na de scheiding. Door gesprekken te voeren met het kind, wordt de beleving van ieder kind helder. De stem van het kind wordt hierdoor betrokken bij de te maken zorgafspraken.