Waar woont u na scheiding? Toedeling van de woning / een huis kopen / huren? Wij kunnen u voor scheiding duidelijkheid bieden. Een geruststellende gedachte! Klik hier voor meer informatie
Waar woont u na scheiding? Toedeling van de woning / een huis kopen / huren? Wij kunnen u voor scheiding duidelijkheid bieden. Een geruststellende gedachte! Klik hier voor meer informatie
powered by bulletin

Wonen en Scheiden

Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid

Door de overspannen woningmarkt hebben woningeigenaren  de waarde van hun koopwoning de laatste periode aanzienlijk zien toenemen. Door het beperkte aanbod worden de prijzen alsmaar verder opgedreven. Daarbij is het overbieden steeds meer regel dan uitzondering geworden. Als woningeigenaar ziet u uw fictieve vermogen alsmaar verder toenemen.


Wat betekent dit voor u als u gaat scheiden en één van u de woning wil overnemen? Tegen welke waarde moet de woning dan worden gewaardeerd? Wat mag fiscaal? Wat mag er in de verdeling of verrekening? Samen met u zet Eric van den Bergh MfN RFEA alles op een rijtje en bespreekt aan de hand van uw wensen de voordelen, beperkingen en nadelen van de keuzemogelijkheden.


Het financiële- en fiscale plan bespreekt Eric van den Bergh MfN RFEA vervolgens met een door u aangewezen intermediair of hypotheekverstrekker. Eric begeleidt voor u verder het proces, informeert u en helpt u bij het beantwoorden van eventuele  aanvullende vragen. De aangewezen intermediair of hypotheekverstrekker draagt zorg voor een passende hypotheekaanvraag.


Door deze samenwerking lukt het ons om in 70% van alle scheidingen waarbij een koopwoning onderdeel uitmaakt tot ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid te komen. Sommige van onze samenwerkende hypotheekverstrekkers verstrekken onder voorwaarden al een bindende hypotheekofferte voordat de scheiding door ons is ingediend.

Mediation met een oplossing geeft toekomstperspectief

In een eerste, kosteloos, gesprek zal Eric van den Bergh u, liefst met uw (ex-) partner, uitgebreid voorlichten over het te volgen traject, de werkwijze en de één loket benadering. Alles gericht op de overlegscheiding, toegespitst op uw persoonlijke situatie en met snel meer duidelijkheid over de kinderen -omgang en financieel-, uw nieuwe woonsituatie en vooral ook uw portemonnee ná de scheidingMeer informatie treft u aan op de website van scheidingsexpert:

Logo SE